Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokrajać w poprzek włókien na plastry, zbić tłuczkiem lekko zwilżonym wodą, uformować owalne steki. Czosnek drobniutko posiekać i równomiernie rozprowadzić na powierzchni steków, wciskając w mięso.
Wysypać mąkę na talerzyk, wymieszać z pieprzem, steki posolić, obtoczyć w mące.
Usmażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem. Na pozostałym smalcu zrumienić pokrajaną w krążki cebulę.
Ułożyć steki na półmisku, obkładając cebulą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    FAJNY PRZEPIS:p
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !