Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chudej szynki wieprzowej 1/2 kg
mąki 3 łyżki
ząbki czosnku 2
cebule 2
smalcu 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Stek

Mięso umyć, pokrajać w poprzek włókien na plastry, zbić tłuczkiem lekko zwilżonym wodą, uformować owalne steki. Czosnek drobniutko posiekać i równomiernie rozprowadzić na powierzchni steków, wciskając w mięso.
Wysypać mąkę na talerzyk, wymieszać z pieprzem, steki posolić, obtoczyć w mące.
Usmażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem. Na pozostałym smalcu zrumienić pokrajaną w krążki cebulę.
Ułożyć steki na półmisku, obkładając cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 28.09.2011 16:20
smaczne
Justyna Jussstiii 19.08.2011 09:20
super
Beata77 04.12.2010 10:48
FAJNY PRZEPIS:p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak