Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w potrawce

4.0
(26)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruby szczypior 1 pęczek
puszka kukurydzy
cebula
sól
pieprz
bulion 1 kostka
indyk 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w potrawce

Mięso opłucz, pokrój w paski, obsmaż na maśle. Kostkę rozpuść w litrze wody, wymieszaj z koncentratem, zalej indyka. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i posiekaną cebulę. Przykryj i duś 20min. Dodaj odsączoną kukurydzę oraz drobno pokrojony szczypior, wymieszaj i duś jeszcze 5min. Przypraw ostro solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 03.05.2011 13:24
smaczne
Mariusz10 16.04.2011 23:56
smaczne
Magdalena80 19.11.2010 23:02
ambitne danie
Jaheira11 19.11.2010 22:56
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak