Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z selera w ziołowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżki
por zielona część 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 0,5 łyżki
bazylia świeża 4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z selera w ziołowej panierce

seler pokroić na plastry około 1cm ugotować w osolonej wodzie 15minut wyjąć osączyć i ostudzić tartą bułkę wymieszać z posiekaną bazylia i poszatkowanym porem seler posolić i posypać pieprzem panierować w jajku oraz tartej bułce z zielonymi dodatkami smażyć na gorącym oleju aż się zrumienią osączyć z oleju podawać na ciepło z surówką pomidorową lub innymi pikantnymi dodatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak