Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indycze szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

30 dag kg pieczarek
2 cebule
przyprawa do szaszlykow
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
olej
papryka czerwona 1 szt
filet z indyka 0,5 kg
jajko 3 szt.
ser żółty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: indycze szaszłyki

mięso umyć , pokroić w kostkę, paprykę umyć pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę, ser pokroić w kostkę , pieczarki umyć i przekroić na pół każdą. przygotować długie wykałaczki i nabijać papryka , pieczarka, mięso ser itd. jajka rozkłucić na talerzu , szaszłyki posypać przyprawami maczać w jajku i bułce i smażyć na oleju na petelni na wolnym ogniu ok. 15 min. Podawać z pieczywem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 07.04.2013 20:15
mmmm uwielbiam
fictor123 16.08.2012 20:55
super
PaniMISIOWA 29.01.2012 11:24
mniam mniam
romanrafal
romanrafal 20.10.2011 15:41
cudeńko
gusia1000 28.01.2011 00:31
Apetyczny wygląd.
Dorota76 16.10.2010 11:36
świetne uwielbiam takie szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak