Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka która nie musi dojrzewać

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 dag suszonej skórki z mandar
20 dag cukru
0,5 l spirytusu

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka która nie musi dojrzewać

Skórkę włożyć do słoja, zalać spirytusem. Słój szczelnie zamknąć i postawić w ciepłym miejscu na 2 dni. Następnie płyn zlać do butelki. Z cukru i 1 szklanki wody przygotować syrop. Do gorącego syropu stopniowo wlewać nalewkę, cały czas mieszając. Następnie zlać do czystej butelki i odstawić do sklarowania. Po 2 tygodniach zlać płyn znad osadu, osad przefiltrować i połączyć z nalewką. Ulubiona nalewka mojej mamy stąd twn przepis:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 11.12.2011 11:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak