Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane na kapuście

4.0
(26)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
sól
pieprz
żółtko jajek 4
cebula 2
jabłka 2
Liść laurowy suszony Prymat
ser gouda
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane na kapuście

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać ser, mąkę i żółtko, przyprawić. Uformować kluseczki, wrzucić na osolony wrzątek, gotować aż wypłyną. Cebulę podsmażyć, dodać listki laurowe. Wlać 1/4 l wody, dusić 30min. Po 15min wrzuć pokrojone jabłka. Przyprawić do smaku, Kluski zarumienić na maśle, podawać z kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 10.06.2011 09:52
pycha
marchewka 04.03.2011 23:45
pycha, czekam na wiosnę i młodą kapustę
Magdalena80 15.11.2010 19:25
pyszności
Jaheira11 15.11.2010 19:22
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak