Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet wieprzowy Twardowskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
ser żółty 10 dag
czosnek ząbki 1
sól, pieprz
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet wieprzowy Twardowskiego

Schab rozbijamy cienko jak na kotlety schabowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Masło łączymy z serem i roztartym czosnkiem. Robimy z niego gałki, które kładziemy na środek rozbitego schabu. Zakładamy do środka brzegi mięsa, zaklepujemy tłuczkiem i w dłoniach formujemy kotlety kształtem przypominające de Volaille.Kotlety panierujemy kolejno w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy je około 10 min na dobrze rozgrzanej mieszaninie masła i oleju. Po podsmażeniu wkładamy kotlety do piekarnika rozgrzanego do 200\'C na około 20 min. Podajemy gorące z ziemniakami i zestawem surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak