Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z groszkiem

4.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2
cebula
groszek 250 g
marchewka 3
pietruszka
śmietana 1/2 kubka
udko kurczaka
sól
pieprz
ogórki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z groszkiem

Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę oczyścić, posiekać. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w mała kostkę. Udko umyć, zalać 2 litrami wrzątku. Dodać warzywa, ziemniaki, sól, pieprz, groszek. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Z ogórków kwaszonych odciąć końcówki. Zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Z wywaru wyjąc udko, włożyć starte ogórki, gotować aż staną się miękkie. Przyprawić do smaku, lekko ostudzić i zmiksować. Zupę ponownie doprowadzić do wrzenia, po czym połączyć ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 14.04.2012 22:37
ciekawy pomysł
Ania67 14.05.2011 07:41
oryginalna
Izabela28 05.05.2011 13:34
ciekawy pomysł, nie jadłam jeszcze zupy ogórkowej z groszkiem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak