Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna galaretka

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowany w zupie kurczak 1/4
puszka zielonego groszku 1/2
ugotowana marchewka z zupy
natka pietruszki 3
jajko 1
sól
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna galaretka

Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na cztery cząstki. Odsączyć na sitku groszek z zalewy. Mięso dokładnie oddzielić od kości, pokroić w małą kostkę. Marchewkę pociąć na dość grube plasterki. Natkę opłukać, osuszyć, posiekać. Przygotować cztery filiżanki, ułożyć w każdej po kilka kawałków kurczaka, plastrów marchewki, po łyżce groszku, odrobinie natki i cząstce jajka. Całość delikatnie solić i lekko popieprzyć. Przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu. Stygnącym płynem zalać zawartość filiżanki i odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Gotowe i ostudzone galaretki wykładać na talerzyki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 30.08.2011 20:33
Smaczne
Magdalena80 29.11.2010 20:58
dobre
Jaheira11 29.11.2010 20:47
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak