Sposób przygotowania

Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na cztery cząstki. Odsączyć na sitku groszek z zalewy. Mięso dokładnie oddzielić od kości, pokroić w małą kostkę. Marchewkę pociąć na dość grube plasterki. Natkę opłukać, osuszyć, posiekać. Przygotować cztery filiżanki, ułożyć w każdej po kilka kawałków kurczaka, plastrów marchewki, po łyżce groszku, odrobinie natki i cząstce jajka. Całość delikatnie solić i lekko popieprzyć. Przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu. Stygnącym płynem zalać zawartość filiżanki i odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Gotowe i ostudzone galaretki wykładać na talerzyki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !