Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby 4
jajko 2
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
pieprz
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Ryby umyć, posolić przyprawą kucharek, posypać odrobiną pieprzu i wstawić do lodówki na 10-15 min. W tym czasie wymieszać jajka z mąką, do powstałej masy dodać dwie szczypty kucharka i wymieszać.
Ryby umoczyć w cieście i włożyć na mocno rozgrzany olej. Smażyć 5 - 10 min.
Można podawać z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej :)
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 08.11.2010 16:22
fajne
Mysiunia 16.10.2010 08:28
pyszna rybka! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak