Sposób przygotowania

Na brzegu każdego plasterka szynki układamy rządek sałatki, a następnie rolujemy. Układamy w podłużnym naczyniu jeden za drugim. Jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Układamy je dla ozdoby na brzegach naczyń. Zagotowujemy 0,5l wody z 1 kostką rosołową. Wyłączamy gaz i wsypujemy żelatynę (ilość odpowiednią do ilości wody wg zaleceń producenta). Mieszamy dokładnie i odstawiamy na kilka minut, żeby trochę przestygła. Następnie zalewamy roladki. Wstawiamy do lodówki - gotowe, gdy żelatyna stężeje.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne i ślicznie podane
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Bardzo pomysłowe i pięknie podane:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    piękne, robię podobne roladki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    ślicznie podane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ślicznie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Super pomysł
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Dziś się tutaj załapiecie na roladki w galarecie....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renia1

    fajna przystawka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczna przekąska idealna na przyjęcie i nie tylko:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pomysłowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    Ciekawe, warte wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !