Sposób przygotowania

*Orzechy fistaszki i nerkowce nie solone!

W gorącej wodzie rozpuszczamy cukier (można użyć też cukru pudru). Jeśli konsystencja nie będzie kleista, stawiamy na gazie i cały czas mieszając odparowujemy trochę wody. Gdy uzyskamy pożądaną konsystencję, wrzucamy orzechy do garnka i obtaczamy w lukrze, a następnie układamy na pergaminie do wystygnięcia polewy. * zamiast części wody można użyć adekwatną ilość soku z cytryny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    super przekąska!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    pięknie wygladaja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    lubie takie orzechy na slodko, ale zawsze kupowalam, nigdy nie robilam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowita przekąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    wyśmienite!!! :)))
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    z pewnością smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    własnej roboty to jeszcze nie jadłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !