Sposób przygotowania

Kapustę i grzyby gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,następnie wszystko studzimy,doprawiamy przyprawami i rozdrabniamy.Ciasto na pierogi ugniatamy z mąki,wody i łyżeczki soli.Ciasto rozwałkowujemy,wycinamy kółka,nakładamy farsz i formujemy pierogi.Uformowane pierogi wrzucamy do gotującej się wody.Gotujemy je 5 minut od chwili,gdy zaczną wypływać na wierzch.Gotowe pierogi polewamy podsmażoną na oleju cebulką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    osobiście preferuje ruskie ale takie od czasu do czasu też dobrze zjeść
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !