Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki z sosem pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
mąka 30dag
pieczarki 30 dag
łyżka mąki
cebula
łyżki śmietany 3
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z sosem pieczarkowym

Pół szklanki mleka zmieszać z 30 dag mąki razem zmieszać i wyrabiać papkę, następnie dodać do tego 4 jajka, łyżeczkę masła i sól do smaku, po czym dalej wyrabiać ciasto(ma być gęste). W garnku zagotować wodę gdy wrze wkładać do niej uformowane kluski.
SOS:Pieczarki udusić z cebulą, łyżkę mąki rozpuścić ze szklanka zimnej wody i wlać do uduszonych pieczarek wymieszać dodać sól pieprz do smaku, pod koniec dodać 3 łyżki śmietany i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 25.10.2010 09:33
Bardzo lubię takie kluseczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak