Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie wyszorować, opłukać, ugotować na półmiękko. Każdy przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć miąższ pozostawiając ścianki grubości ok. 1 cm. Wydrążony miąższ pokroić w kostkę. W podobną, drobną kostkę pokroić umytą paprykę i pomidory, oraz obraną cebulę i osączone oliwki. Rozdrobnione warzywa wymieszać, skropić olejem, doprawić do smaku solą, pieprzem i rozmarynem. Przygotowanym farszem napełnić wydrążone połówki ziemniaków. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 190 stopni i piec ok. 25 minut. Podawać z sosem majonezowym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    mniam :) muszą być smaczne te ziemniaczki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !