Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 20 kg
marchew 3 kg
sól 1,5-2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta

Kapustę szatkujemy,marchew trzemy na tarce o grubych oczkach.Kapustę i marchew wsypujemy do beczki warstwami i za każdym razem posypujemy garścią soli.Po wsypaniu każdej warstwy kapustę ubijamy drewnianym ubijakiem.W ubitej kapuście drążymy głębokie dziurki, nakrywamy beczkę ściereczką i trzymamy w ciepłym pomieszczeniu ok 5 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 30.08.2011 18:56
smaczne i zdrowe
Ewelina38 12.04.2011 18:32
uwielbiam taką i zawsze podjadam jak tylko lekko ukiśnie
Grażyna13 03.12.2010 19:40
Taka ukiszona w domu musi świetnie smakować :)
Ewelina43
Ewelina43 24.11.2010 18:59
robię tak samo
Ewelina43
Ewelina43 24.11.2010 18:59
robię tak samo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak