Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne placki z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
papryka czerwona 1 strąk
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
olej
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne placki z papryką

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać. Paprykę umyć, pokroić na cząstki, usunąć nasionka. Ziemniaki i paprykę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę obrać, zetrzeć na drobnych oczkach. Starte warzywa połączyć, dodać jajka, mąkę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Kłaść nieduże placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 16.01.2012 10:17
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak