Sposób przygotowania

Jaja wbij do miski, roztrzep dość lekko aby żółtka połączyły się z białkami. Dodaj mąkę, sól, mleko. Wszystko ponownie wymieszaj i ubij widelcem. Na patelni rozpuść masło. Gdy zacznie się pienić ,wlej masę jajeczną. Co jakiś czas unoś zapieczone brzegi do góry i pozwól nieściętej masie spłynąć na dno patelni. Gdy wierzch omletu jest pośrodku jeszcze lekko wilgotny, a jego brzegi są ładnie przyrumienione4 i zapieczone, omlet jest gotowy. Składniki farszu należy przygotować wcześniej. Omlet zbyt długo smażony staje się suchy, a przez to mnie smaczny.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    często robię taki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !