Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja Beherowka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 2 szkl.
cynamon Prymat w kawałku 1 szt.
skórka z pomarańczy 1 łyzka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Goździki całe Prymat 1 łyżka
wódka 2 litry
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: moja Beherowka

Wszystkie składniki wsypać do dużego słoja. Zalać wódką i dokładnie wymieszać. Zakręcić słój szczelnie i przechowywać w ciemnym miejscu 2 tygodnie. Po tym czasie zlać wódeczkę, przecedzić i przefiltrować. Zlać do butelek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 19.10.2013 18:05
rewelacyjna
Beata73 01.08.2013 08:00
obdarowuję nią całą rodzinę
mamusia1 27.10.2012 14:13
bardzo aromatyczna!
mamusia1 27.10.2012 14:13
bardzo aromatyczna!
mamusia1 27.10.2012 14:13
bardzo aromatyczna!
mamusia1 27.10.2012 14:13
bardzo aromatyczna!
mamusia1 01.11.2010 16:57
super! na trawienie
Margo1 19.10.2010 15:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak