Sposób przygotowania

Mieszamy sos sojowy z chili i imbirem. Fofu odciskamy z wody i kroimy w kawałki i marynujemy w przygotowanym sosie. Potem tofu wyjmujemy z marynaty. Do sosu dodajemy sok z cytryny., 2 łyżki oleju i miód-należy wymieszać. Kapustę kroimy w paski, marchewkę w zapałki, ananasa na małe kawałki. Składniki te wkładamy do miseczek. Na patelni rozgrzewamy olej i smazymy kawałki tofu ok 3 min. Dodajemy go do sałatki razem z kiełkami i pokrojonym szczypiorem. Zalewamy sosem i posypujemy uprażonymi zairenkami sezamu.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    magical66

    znakomita!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawe składniki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    ciekawa kompozycja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    faktycznie orientalna :) ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !