Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka kroimy na kilka części. Ja z dwóch piersi robię 4 kotlety. Są takie w sam raz. Każdy rozbijamy i z 2 stron posypujemy pieprzem, Kucharkiem i czosnkiem granulowanym. Następnie w głębokim talerzu rozbijamy dwa jajka i dodajemy szczyptę soli, można jeszcze troszkę dodać czosnku granulowanego. Przyprawione kotleciki obtaczam najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Ja w mące nie obtaczam bo wydaję mi się że takie są lepsze. Następnie na rozgrzanym oleju smażymy kotleciki z dwóch stron na złoty kolor. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    Pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !