Sposób przygotowania

Składniki na kruszonkę:
100 g mąki
100 g cukru
750 g masła

Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, wlej letnie mleko, wymieszaj. Mąkę przesiej do miski i wlej rozczyn. Miskę zakryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, aż będą puszyste. Dodaj szczyptę soli i roztopione masło. Wlej do mąki rozczynu, wyrób ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw ponownie do wyrośnięcia. Winogrona przekrój na pół i usuń pestki. Wyrośnięte ciasto przełóż do formy, ułóż na nim winogrona. Jeszcze raz przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Składniki na kruszonkę zagnieć. Pokrusz i posyp wierzch ciasta. Piecz w piekarniku ok 50 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    plagait: http://streemo.pl/Portal/UserBlogEntry.aspx?BlogEntryId=25504
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    darus

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    smaczny
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    takiego jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !