Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa Jajecznica

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
pomidor 1 sztuka
papryka 0,5 sztuki
Szczypiorek cienki
masło 2 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa Jajecznica

Paprykę trzemy na grubych oczkach i dusimy na 2 łyżkach masła ok 10 min. aż zmięknie. Następnie dodajemy sparzonego i obranego ze skórki pomidora pokrojonego w kosteczkę i drobno posiekany szczypiorek. Dusimy ok 5 min. Do uduszonych warzyw dodajemy rozbełtane jajka. Z wierzchu można posypać startym parmezanem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona25 07.04.2012 13:03
smaczne
edyta51 16.10.2010 17:31
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak