Sposób przygotowania

w garnku topimy łyzke maragryny, cielecine kroimy w zgrabne \'steki\', obtaczamy je w mące i kladziemy na gorący tłuszcz, podsmazamy z kazdej strony a następnie zalewamy wodą, dodajemy ziele, lisc, pieprz i sol, po ok godzinie dodajemy pokrojoną w piórka cebulke, a po 10 minutach śmietane rozrboniona z ok 2-3 łyzkami maki, doprawiamy sos do smaku i gotujemy jeszcze kilka minut. Sosem polewamy ziemniaki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pysznie wygląda! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Rzadko jem cielęcinę, ale na taką bym sie skusiła :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !