Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane groszkiem i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 szt
groszek konserwowy 150 g
majonez 100 g
szynka 100 g
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane groszkiem i szynką

Pomidory umyć, ściąć wierzchy i wydrążyć małą łyżką miąższ( można go wykorzystać do innych potraw). Wnętrze pomidorów posolić. Szynkę pokrajać w paski, połączyć z odsączonym groszkiem konserwowym i majonezem, doprawić do smaku i napełnić wydrążone pomidory. Nakryć ściętymi wierzchami i ułożyć na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak