Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulaki

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 1/2 kg
jajko 2 szt
margaryna 1 łyżka
drożdże 40 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cebula 3 szt
margaryna 1/2 kostki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: cebulaki

Drożdże rozprowadzić ciepłym mlekiem,dodać domąki,dodać przyprawy i wyrobić ciasto.Dodaćwody lub mleka do uzyskania odpowiedniej masy (muszą być ciepłe). Przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Cebulępokroić na plasterki i udusić na margarynie bądź maśle (1 łyżce).Posolić i dodać pieprz. Brać po kawałku ciasta, wyrabiać małe placki,dawaćcebulę i zwijać na pół.każdy posmarowaćmargaryną i układać na blaszce.Piec na rumiano w 180 stopniach.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.10.2012 12:02
fajna nazwa
Karol P 05.02.2012 18:12
świetne
iknbozka 04.01.2012 13:31
fajne
owocówka 18.09.2011 08:43
super
grazia1 17.02.2011 08:23
rewelacja
edyta51 17.10.2010 09:03
pyszne
Joanna132 16.10.2010 08:23
pycha
iwa643 16.10.2010 07:04
robie takie
mehia 15.10.2010 21:08
pycha :)
Monika193
Monika193 15.10.2010 18:19
koniecznie wypróbuję
Jolanta41 15.10.2010 15:34
Będę robić !
MAŁGORZATA108 15.10.2010 15:04
Interesujący pomysł.
Ewa111 15.10.2010 14:56
rewelacja ,zaraz takie zrobię
Jolanta40 15.10.2010 14:51
też ostatni je piekłam i bardzo wszystkim smakowały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak