Sposób przygotowania

śmietankę wymieszaj w rondelku z makiem i cukrem waniliowym, gotuj na małym ogniu przez 20 min.mieszając.
Mąkę połącz z zimnym masłem, dodaj 100g cukru, sól i 1 jajo i 1 łyżkę zimnej wody. Zagnieć ciasto, rozwałkuj i wyłóż na blachę. Wyłóż środek ciasta pergaminem i obciąż fasolą. Ciasto wstaw do piekarnika na 200st. Po 10 min. usuń pergamin i fasole i piec jeszcze 10 min. Gruszki pokrój na połówki ponacinaj wierzch i skrop sokiem z cytryny. Pozostałe 2 jajka ucieraj z resztą cukru, aż będą puszyste. Połącz z przestudzonym makiem i kaszą manną. Masę przełóż na zapieczone ciasto, ułóż gruszki i piecz dalej w temp. 180 st. przez 45 min. Udekoruj listkami melisy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    chyba pomyliłaś zdjęcia , bo to nie są gruszki:-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewelinapstrucha

    wiem, wiem pomyliłam, już prosiłam o usuniecie tego zdjęcia
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności!:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    mniam pycha:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !