Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka Bietki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 2 kg
cukier 30 dag
spirytus 0,5 l
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka Bietki

Wiśnie, umyć i wydrylować, wsypać do słoja, zalać spirytusem, odstawić na 6 tygodni. Zlać do butelki, owoce zalać wódką, odstawić na 3 tygodnie. Zlać drugi płyn, owoce odcisnąć, połączyć płyny, przelać przez watę, odstawić na pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 04.12.2011 11:53
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak