Sposób przygotowania

Pieczarki obrać ze skórki; można drobno posiekać albo zetrzeć na tarce (ja starłąm na grubych oczkach). Solimy i odstawiamy na durszlaczku, na 30 minut aby odciekła woda. Następnie przekładamy do miseczki i dodajemy do nich: oliwę, musztardy, pieprz, sok z cytryny, przeciśniety czosnek oraz startą skórkę z cytryny. Mieszamy wszystko dokładnie. Odstawiamy do lodówki na schłodzenie (ok. 30-60 minutek). Podajemy z pieczywem. Pycha. Smakuje jak tatar :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    luna19

    lubię dania z pieczarkami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna potrawa z pieczarek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Coś co lubię, pieczarki pod każdą postacią!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    zapraszam do \"przekąski nr 2\" :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i tak na surowo? ciekawe :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    tak, na surowo :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    na pewno pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    chętnie wypróbuję przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !