Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 2 szt
jajko 3 szt
cukier 1 szkl
woda 1/3 szkl
mleko 1/4 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat
olejek migdałowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Palme z cukrem utrzeć, dodać 2 żółtka i 1 całe jajko. Dodać olejek i serek. W 1/3 szkl wody rozpuścić żelatynę. Zagotować 1/4 szkl mleka i dodać rozpuszczoną żelatynę. Całość dobrze wymieszać. Wylać do formy i odstawić do lodówki na 2 h. Udekorować ciasto owocami i zalać galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 25.09.2011 15:34
smaczny
ma-pl 24.07.2011 23:34
Smaczny serniczek
Justyna73 30.06.2011 14:40
pyszne ciasto na lato
maciek7 30.03.2011 20:40
pycha
maciek7 25.02.2011 20:51
uwielbiam sernik na zimno
plocia 30.10.2010 22:30
Z żelatynką jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak