Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białej czekolady 15 dag
kremówki 15 dag
wiśni 10 dag
alkohol
Biszkopt 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: deser

Do rondelka wlać kremówkę i rozpuścić w niej białą czekoladę. Następnie ostudzić i wstawić do lodówki na 3 godziny. powstały „sos” wlać do pucharków. Biszkopty natomiast namoczyć na kilka sekund w alkoholu. Wstawić do lodówki na godzinkę. W międzyczasie przygotować galaretkę według przepisu. Do gorącej wrzucić owoce i poczekać aż ostygnie. Zalać nią nasze pucharki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 22.07.2012 21:37
bardzo pomysłowe :)
iknbozka 09.11.2011 19:16
super
Krzysztof42 15.02.2011 15:25
deser jak się patrzy
magdalena97 30.09.2010 06:58
robilam jest swietny
Emilia21 05.09.2010 08:50
znakomity przepis
MAŁGORZATA108 27.06.2010 18:23
Fajne, ale posiada tyle pysznych składników, że wiem czy dotrwają do końca.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak