Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cheeseburger domowej roboty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki do hamburgrów 4 szt
mięso mielone 250 g
cebula 1 średnia
bułka czerstwa 1/2 szt
jajko 1 szt
ser żółty 4 plastry
ogórek kiszony 1 szt
ketchup
musztarda
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Cheeseburger domowej roboty

Mięso mieszamy z namoczoną i następnie odciśniętą połową bułki, jajkiem oraz drobno pokrojoną cebulką. Formujemy płaskie okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na patelni. Gdy już się przyrumienią, wkładamy każdy do bułki do hamburgerów, na kotlet kładziemy ser, ogórek kiszony i polewamy ketchupem. Wstawiamy do piekarnika, żeby ser się rozpuścił, a bułki podgrzały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 04.09.2012 18:35
fajny pomysł :)
smakowita 05.04.2012 11:12
smaczny
marcella 14.04.2011 08:23
Świetne;)
polly66 09.02.2011 11:29
takie to ja mogę co dzień na śniadanie :D
Izabela/bella81 06.01.2011 11:20
jako nastolatka często robiłam domowe hamburgery:)
monisia1977 15.11.2010 11:43
dobre
pegaz 13.11.2010 08:30
hmm,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak