Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z selerem i wędzoną polędwicą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wody 4 szklanki
wędzonej polędwicy 25dag
selera korzeniowego 15dag
sól
pieprz
ryż długoziarnisty 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z selerem i wędzoną polędwicą

Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Seler obieramy i wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy przez ok 15min. Kroimy w plasterki i mieszamy z ryżem. Oprószamy pieprzem. Podajemy ze zwiniętymi w ruloniki plasterkami polędwicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 30.09.2011 09:39
pyszna przekąska
magical66 18.10.2010 09:49
jest super!!
Magdalena80 17.10.2010 20:34
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak