Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina duszona z ziołami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 3-4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2
cebula biała 1
pieprz do smaku
pęczek natki
kilka gałązek macierzanki
boczek 10 dag.
pomidor 6
sól do smaku
jagnięcina 1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina duszona z ziołami

Wlać do garnka ocet,500 ml. wody,dodać cebulę,przyprawy oraz pokrojoną macierzankę wraz z natka.Zagotować marynatę i ostudzić.Mięso natrzeć solą i włożyć do marynaty na 10 godzin.Pokroić boczek i podsmażyć go w garnku. Dodać osuszone mięso i zrumienić. Dorzucić obrane, pokrojone pomidory, wlać marynatę i dusić około 1,5 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 26.04.2011 07:56
swietny pomysl zasluguje na plusika....
Ewelina45 14.03.2011 10:04
kiedy mnie zaprosisz na taka jagniecine.
Tomasz17 01.03.2011 11:48
ciekawy przepis
Wojtek8 10.01.2011 12:20
fajne
Magda60 31.12.2010 13:11
super
Ewelina45 14.12.2010 09:06
super :)
jolaxa 08.12.2010 11:34
super
Katarzyna/kate1980 27.11.2010 20:16
super przepis
Magda60 23.11.2010 11:11
mniam mniam
eli82 20.11.2010 13:57
musi być dobre
Martysia 13.11.2010 18:24
Na pewno smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak