Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z piersi z curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka 1
jajko 1
mleko 1 łyżka
curry do pposypania
Kucharek przyprawa uniwersalna
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z piersi z curry

Filet myjemy, wycinamy z niego żyłki i kroimy aby powstały cienkie płaty. Następnie rozbijamy je tłuczkiem i posypujemy curry. Pozostawiamy na ok 20 min.
Jajko rozbijamy, dodajemy mleko, odrobinę przyprawy Kucharek i wszystko roztrzepujemy.
Filety moczymy w jajku. po czym obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 15.10.2010 22:27
Spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak