Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polskie translacje potrawki meksykańskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
cebula 3 szt
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
sól do smaku
zielona pietruszka do smaku
boczek 10 dkg
tymianek 2 łyżki
kasza jęczmienna 30 gotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Polskie translacje potrawki meksykańskiej

Kiedy w domu została ugotowana kasza jęczmienna to...Część boczku pokroić w kostkę i podsmażyć na nim pokrojoną cebulę. Na osobnej patelni podsmażyć na odrobinie drobno pokrojonego boczku mięso mielone z 1 łyżką tymianku. Kiedy cebula będzie zrumieniona a mięso wysmażone połaczyć, dorzucić kaszę i podgrzewać przez 5- 10 minut. Następnie dorzucić fasolę, resztę tymianku i przyprawić do smaku sola i pieprzem. Grzać jeszcze aż się fasola zrobi ciepła. Jest jeszce druga wersja tej potrawki: można w trakcie smażenia mięsa dodać do niego 1 kopiastą łyżke przecieru pomidorowego 30%.Przed podanie można posypać zieloną pietruszką.Ja serwuję to zwykle jako ciepłe danie na kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.05.2012 10:30
bardzo smaczna translacja :)
novita23 31.07.2011 15:12
mniaaamm
stokrotka 25.03.2011 07:52
mniam
PaniMISIOWA 04.03.2011 10:01
Czemu nie? Brzmi zachecająco :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak