Sposób przygotowania

Kiedy w domu została ugotowana kasza jęczmienna to...Część boczku pokroić w kostkę i podsmażyć na nim pokrojoną cebulę. Na osobnej patelni podsmażyć na odrobinie drobno pokrojonego boczku mięso mielone z 1 łyżką tymianku. Kiedy cebula będzie zrumieniona a mięso wysmażone połaczyć, dorzucić kaszę i podgrzewać przez 5- 10 minut. Następnie dorzucić fasolę, resztę tymianku i przyprawić do smaku sola i pieprzem. Grzać jeszcze aż się fasola zrobi ciepła. Jest jeszce druga wersja tej potrawki: można w trakcie smażenia mięsa dodać do niego 1 kopiastą łyżke przecieru pomidorowego 30%.Przed podanie można posypać zieloną pietruszką.Ja serwuję to zwykle jako ciepłe danie na kolację.

Komentarze

  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Czemu nie? Brzmi zachecająco :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaaamm
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo smaczna translacja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !