Sposób przygotowania

Doskonale smakuje z kluchami drożdżowymi na parze .
Namoczyć w ½ szklanki wody grzyby .Schab natrzeć sosem sojowym i pieprzem . Obsmażyć na rumiano na oliwie .Przełożyć do rondelka .Dodać pokrojoną w pół plasterki cebulę , grzyby z wodą w której się moczyły , ziele angielskie, liść laurowy . Dolać szklankę wody i dusić 30 minut. Wyjąć schab i grzyby na talerzyk . Do sosu dodać chleb i dusić 5 minut . Sos przetrzeć przez sito . Włożyć do niego pokrojone grzyby i schab .Wlać śmietankę .Doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem .

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pięknie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    musi byc smaczen
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    jak zawsze apetyczne i pięknie podane danie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !