Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa w sosie miodowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzona kiełbasa 75dag
olej 3łyżki
miodu 5 łyżek
musztardy ziarnistej 3 łyżki
łyżka musztardy zwykłej
cebula
siekanego rozmarynu 2 łyżki
sól
czerwony pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa w sosie miodowym

Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki i nacinamy dekoracyjnie na krzyż. Na rozgrzany olej wkładamy kiełbaski i podsmażamy na chrupiąco, podlewamy bulionem i chwilę dusimy. Oba rodzaje musztardy rozcieramy z odrobiną bulionu i dodajemy miód, rozm aryn i posiekaną cebulę, przyprawiamy solą i czerwonym pieprzem. Następnie dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Podgrzewamy mocno ale ni do zagotowania. Kiełbaski podajemy gorące polane odrobiną sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 16.10.2010 10:52
ciekawe !!
Magdalena80 15.10.2010 18:41
pewnie bardzo na słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak