Sposób przygotowania

Jedna z propozycji na sposób przyrządzania filetów rybnych . Najlepiej by była to Panga lub ryba do niej podobna.
Rybę posolić , popieprzyć , panierować w jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej zmieszanej z mąką . Smażyć na rumiano na oliwie. Pod koniec smażenia dodać 1 łyżkę masła. Odłożyć . Marchew, pietruszkę i seler obrać . Za pomocą obieraczki do ziemniaków pociąć na cienkie podłużne plasterki ( lub pokroić na wąskie słupki . Ogórka pokroić bez obierania w cienkie paski ( lub słupki ). Cebulę pokroić w plasterki .W woku rozgrzać 3 łyżki oliwy . Wrzucić warzywa, cebulę i ogórek i smażyć mieszając przez 10 minut. Zalać wodą . Dodać kostkę bulionową i sos Tao-Tao. Dusić warzywa przez 20 minut. Dodać 1 łyżkę masła . Doprawić mielonym pieprzem . Na warzywach położyć usmażoną rybę . Wok przykryć pokrywką i dusić 5 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !