Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z warzywami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 3 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/8 sztuki
cebula 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
bulion warzywny 1/2 kostki
woda 1 1/2 szklanki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól - do smaku
pieprz mielony - do smaku
masło 2 łyżki
sos tao tao 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
mąka do panierowania - wg potrzeby
Bułka tarta klasyczna Prymat - wg potrzeby
olej do smażenia - wg potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z warzywami :

Jedna z propozycji na sposób przyrządzania filetów rybnych . Najlepiej by była to Panga lub ryba do niej podobna.
Rybę posolić , popieprzyć , panierować w jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej zmieszanej z mąką . Smażyć na rumiano na oliwie. Pod koniec smażenia dodać 1 łyżkę masła. Odłożyć . Marchew, pietruszkę i seler obrać . Za pomocą obieraczki do ziemniaków pociąć na cienkie podłużne plasterki ( lub pokroić na wąskie słupki . Ogórka pokroić bez obierania w cienkie paski ( lub słupki ). Cebulę pokroić w plasterki .W woku rozgrzać 3 łyżki oliwy . Wrzucić warzywa, cebulę i ogórek i smażyć mieszając przez 10 minut. Zalać wodą . Dodać kostkę bulionową i sos Tao-Tao. Dusić warzywa przez 20 minut. Dodać 1 łyżkę masła . Doprawić mielonym pieprzem . Na warzywach położyć usmażoną rybę . Wok przykryć pokrywką i dusić 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 13.02.2012 11:19
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak