Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone inaczej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1
mielonego mięsa 500 g
posiekanej natki pietruszki 1 łyżka
posiekanego szczypiorku 1 łyżka
masła 1 łyżeczka
sera żółtego 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone inaczej

Obranego ziemniaka zetrzeć na tartce i dodać go do mięsa. Następnie dodać żółtko. Całość wyrobić doprawiając do smaku. posiekaną zieleninę utrzeć z masłem i serem na jednolita masę. Z masy zrobić placuszki i na każdy nałożyć łyżeczkę zielonego farszu. Przykryć nadzienie mięsem i uformować małe kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ma-pl 20.05.2011 20:52
ziemniak do mielonego ciekawe
IlonaAlbertos 29.10.2010 00:31
Bardzo interesujący przepis.
Margo1 29.09.2010 07:58
nie robiłam, ale na pewno smaczne
Kate131 31.05.2010 10:58
moze byc pyszne,muszę to zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak