Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
jaja 4 sztuki
filet z kurczaka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 2 sztuki
pieczarki 10 sztuk
przyprawa do chińszczyzny
olej
grzybki mun 3 sztuki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Danie po chińsku

Ryż ugotować na sypko. Grzybki namoczyć. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki, posypać przyprawą do chińszczyzny. Po kwadransie usmażyć. Paprykę, marchew, grzybki mun i cebulę pokroić. Pieczarki umyć i poszatkować. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Osobno usmażyć rozbełtane jajka. Na patelni wymieszać ryż, warzywa, pieczarki, grzybki mun i jaja. Dodać kawałki przygotowanego kurczaka. Doprawić całość do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.11.2011 12:53
super
romanrafal
romanrafal 24.01.2011 17:31
a mi się podoba
Joanna108
Joanna108 29.10.2010 15:49
hm ... chińszczyzna z jajkiem ... bardzo oryginalne :).
Jolanta40 15.10.2010 14:53
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak