Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wstążki na zielono

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 20 dag
groszek konserwowy 1 puszka
szpinak mrożony 10 dag
masło 2 łyżki
ser żółty 15 dag
śmietana 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wstążki na zielono

Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Na 5 min przed końcem gotowania włóż odcedzony groszek i szpinak, wymieszaj.
Żółty ser pokrój w kostkę, dodaj do makaronu. Włóż masło i śmietanę, posól i popieprz. Wymieszaj wszystko delikatnie i podgrzewaj, aż powstanie zielony sos. Podawaj posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 08.07.2011 08:13
zdrowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak