Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Holenderska zupa serowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser gouda 15dag
masło 2 łyzki
rosół 1-1,2 l
śmietanka 15ml
żółtko jajek
koperek
chleb
masło do grzanek
sól
serek topiony ementaler kostka
mąka pszenna 3-4 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Holenderska zupa serowa

Ser zetrzeć na tarce, chleb pokroić w kostkę. Mąkę zasmażyć z masłem nie rumieniąc, wlać zimny rosół, gotować 8 minut mieszając, doprawić solą i pieprzem. Ser wsypać do rosołu, mieszać do rozpuszczenia, dodac ser topiony, mieszac az sie roztopi w zupie. Zdjąć garnek z ognia, dodać żółtko roztrzepane ze śmietaną. Dodać jeszcze zieleninę np koperek na talerz i wlać zupę. Dołożyć grzanki zrumienione na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 08.11.2011 15:09
coś dla mnie
Ewa111 15.10.2010 15:00
taka inna zupa, świetna
Jolanta40 15.10.2010 14:54
wygląda niezwykle smakowicie
Emilia22 15.10.2010 09:04
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak