Sposób przygotowania

Fasolkę przebrać, opłukać i namoczyć - najlepiej na noc. Boczek ugotować. Fasole można ugotowac w wodzie w której gotował się boczek. Cebulę i kiełbasę przysmażyć. Gdy fasola będzie miękka , wrzucić pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę i cebulę. Dalej gotować. Dołożyć przecieru pomidorowego do smaku, przyprawić papryk ostra, słodka, pieprzem, jarzynka do smaku. Makę ok. dwie łyżki rozmieszać z wod io wlać do fasolki. Zagotować. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ja też bardzo lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    Spróbujcie z tego przepisu na pewno będzie Wam smakować!
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    coś dla mojego męża :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    mój mąż uwielbia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !