Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z kaszy gryczanej i twarogu

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
twaróg 30-50 dag
masło 1 łyżka
cukier 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
śmietana 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko 500 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z kaszy gryczanej i twarogu

Do gotującego się mleka wsypać kaszę i stale mieszając gotować około pół godziny, aż zgęstnieje.

Twaróg utrzeć dokładnie lub przepuścić przez maszynkę. Do zmielonego sera dodać śmietanę, jaja, masło, cukier i dokładnie wymieszać.

Na natłuszczonej i wysypanej tarta bułką blasze wyłożyć kaszę gryczaną, wyrównać powierzchnię, nałożyć masę twarogową i polać stopionym tłuszczem. Wstawić do gorącego piekarnika na około 1/2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak