Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowo-porowa z klopsikami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 200 g
cebula 2
por
białko
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek
natka pietruszki
masło 2 łyżki
ser topiony kostka (ementaler)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowo-porowa z klopsikami

Ugotowac wywar, bulion lub rosół (ja miałam z dnia porzedniego ugotowany na skrzydełkach). Z mielonego, biuała, soli i przu uforumaoac małe pulpleciki wrzucic do wrau zeby sie ugotwały. Wystarczy ok 7 minut. Po ugotowaniu wyjac na miseczke, odstawic. Na masle goracym przesmażam cebule w kostke i pora w krązki. Dodac warzywa do zupy, podgotowac 10 minut. Do zupy włozyc serek topiony, tak wymieszac zeby sie roztopił. Dodac duzo koperku, troche natki, doprawic do smaku pieprzem włozyc nasze pulpeciki. Zupa gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 11.11.2011 12:27
super
Jolanta40 15.10.2010 14:54
lubię takie połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak