Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu i śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

SZKLANKA MLEKA
szklanka wody
łyżka masła
śliwki 1 kg
cukier drobny 10-15 dag
cukier waniliowy
jajko 2 sztuki
tłuszcz do formy
ryż 1 szkl.
cukier puder
śmietana kremówka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu i śliwek

Ryż ugotować na sypko w wodzie z mlekiem, ostudzić, wymieszać z jajkami. Śliwki wydrylować, wymieszać z cukrem i przyprawami. W rondlu wysmarowanym tłuszczem układać warstwami ryż i owoce. Wygładzić powierzchnię, posmarować masłem, zapiec w piekarniku. Podawać ze śmietaną i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak