Sposób przygotowania

Kotlety schabowe myjemy i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy z obu stron przyprawą uniwersalną i oprószamy mąką (dzięki temu kotlety będą soczyste). Jajka roztrzepujemy w miseczce ze szczyptą soli. Maczamy kotlety najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na oleju aż się zarumienią. Gdy już będą gotowe przekładamy je na talerz, a na ten sam tłuszcz wlewamy jajko, w którym maczaliśmy kotlety. Rozprowadzamy na cienką warstwę i smażymy na wolnym ogniu, aż góra się zetnie. Nie przewracamy. Tak przygotowane jajko dzielimy i kładziemy na każdym kotlecie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pewnie smaczny ,
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Co za kotlecik, zapewne pyszny z tym jajeczkiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !